Latino y Flamenco Dance

Rigoberto Gadea Castro

Rigoberto föddes med dansen i blodet och har dansat till latinamerikanska rytmer så länge han kan minnas. Dansen är en del av hans kulturarv.


Rigoberto har under åren uppträtt på många scener runt om i världen och har även deltagit som gästinstruktör i flera stora dansevenemang. Han är inte bara flitigt anlitad som dansare och instruktör, utan har dessutom mångårig erfarenhet som koreograf.


Med sin gedigna pedagogiska högskoleutbildning och internationella kompetens i dansdidaktik ger han varje elev det den behöver och är en mycket uppskattad danslärare. Källan till hans djupa danskunskaper har han lärt från några av de största namnen inom latino- och flamencovärlden. Han har förkovrat sig på Kuba, i Puerto Rico, Miami, New York och sist men inte minst i Andalusien, Spanien, flamencons hjärta.


Som danspedagog är Rigoberto noggrann och ambitiös. Hans huvudmål är att sprida äkta latino- och flamencokultur vidare. Ett annat viktigt mål är såklart att få varje elev att känna sig glad och inspirerad under lektionerna och stolt över sin utveckling. Rigoberto undervisar på fyra sätt:


Reguljära kurser, pågår en dag i veckan, under ett visst antal veckor.

  • Salsa, pardans (i olika nivåer)
  • Salsa, ladystyling
  • Salsa, manstyling
  • Bachata, pardans (i olika nivåer)
  • Sandunga, latinodans i grupp utan partner (danspass som bygger på glädje och gemenskap)
  • Latinomix (salsa, bachata, merengue, cumbia)
  • Latino show-class
  • Rueda de Casino
  • Flamenco (i olika nivåer)


Privatlektioner, pågår så länge beställaren önskar.
Här skräddarsys lektionerna efter elevens eller elevernas nivå och önskemål. Rigoberto undervisar såväl enskilda elever, som elever i par eller grupp. Han har privata lektioner med upp till fyra par åt gången.


Bootcamps, pågår under två eller tre dagar, flera timmar om dagen.

Under dessa dagar både tränar vi hårt och skrattar lätt. Inlärningen nöts in ordentligt. Du får intensiv undervisning, flera dagar i rad. Det ger dina kunskaper möjlighet att få fäste på ett kraftfullt sätt.Festservice, pågår så många timmar beställaren önskar.
Med en eller ett antal timmars dansäventyr förgylls vilken festlighet som helst. Det kan vara möhippa, svensexa, bröllop, födelsedag, jubileum, kick-off, konferens eller annat tillfälle som ska firas. Med glöd, passion och medryckande rytmer blir din fest minnesvärd!